Herder tafelmes buckels met heft in kersenhout
Het bekende tafelmes buckels van Robert Herder in RVS met heft in kersenhout
Dit tafelmes heeft een extra groot lemmet (bultruglemmet) waardoor het mes erg geschikt is voor het snijden van brood en worst en dankzij de grote ronde punt ideaal voor het (dun) uitsmeren van bijvoorbeeld boter of een lekkere paté.
Het lemmet is gemaakt van roestvrij staal en het heft is vervaardigd uit kersenhout.
Dit tafelmes staat, net zoals ook de beroemde molenmesjes, bekend om hun ongelooflijk dunne slijping en vlijmscherpe snede.
Geboren uit de landelijke traditie van Duitsland, wordt dit mes met zijn bijzondere lemmetvorm al meer dan 140 jaar door Robert Herder vervaardigd volgens het “Solingen Thin Cut”-principe.
Een scherpe alleskunner voor keuken én tafel.
Eigenschappen
meslengte : 118 mm
totale lengte : 220 mm
lemmet : in RVS
heft : in kersenhout
Zaterdag 23 maart 2024 organiseren wij ter ere van onze 160ste verjaardag een speciaal event in samenwerking met Robert Herder!
Herder komt op deze feestelijke dag live demonstreren hoe dit bekende tafelmes buckels wordt geassembleerd! Je kan die dag jouw eigen tafelmes laten assembleren met een heft in een houtsoort naar keuze (volgens beschikbaarheid).
Ook het bekende molenmesje is vanaf die dag beschikbaar met ons mooi verjaardaglogo gegraveerd in het houten heft. Deze gegraveerde verjaardagseditie komt uit in een gelimiteerde oplage. Dus twijfel niet en haal vanaf zaterdag 23 maart dit uniek én superscherp schilmesje in huis!
De firma Robert Herder maakt al sinds 150 jaar schilmessen en groentemessen in Solingen. Niet alleen schilmessen maar ook prachtige keukenmessen, koksmessen en trancheermessen en verzamelaarsitems zoals de Lignummessen.
In Solingen zijn de officiële opleidingen verdwenen en worden jonge ambachtslieden door Robert Herder zelf opgeleid tot meesterslijper.
Elk Molenmes® ondergaat 60-70 handelingen voordat het klaar is voor gebruik.
Een fabriek kan het niet genoemd worden, meer een ambachtelijke werkplaats. Gemoderniseerd waar nodig en traditioneel. Dat kan niet overtroffen worden. De messen worden nog steeds met de hand gemaakt. Niet alleen met de hand geslepen maar de messen worden ook echt handmatig in elkaar gezet. Zo wordt met veel gevoel elk houten handvat met de hand geschuurd en afgewerkt. Waar zie je dat nog in het Europa van nu?